Nieuws: Vrachtauto schietpartij A58 geborgen. (25-01-2012)

Door: Roland de Jong

RILLAND - Onder politiebegeleiding is vanochtend op de A58 bij Rilland de vrachtwagen geborgen waarin de verdachten zaten van de schietpartij aldaar.

De vrachtauto bleef achter nadat de drie verdachten vannacht rond 02.00 uur werden neergeschoten door leden van het arrestatieteam (AT). De drie waren eerder deze nacht met de vrachtwagen naar de Middenweg in Moerdijk gereden. Daar hadden ze geprobeerd een andere vrachtwagen te overvallen.

De vrachtauto van de verdachten werd rond 10.00 uur weggesleept door bergingsbedrijf Kuzee uit Vlissingen. De truck is onder begeleiding van een motoragent naar de loods van het takelbedrijf gebracht. Mogelijk wordt later nog nader onderzoek gedaan aan en in de vrachtauto.

De rijbaan van de A58 tussen Rilland en Kruiningen werd door het wegslepen van de truck weer grotendeels vrij gemaakt. Rond 11.10 uur kon zodoende de noordbaan (richting Vlissingen) weer worden vrijgegeven. De andere rijbaan (richting Bergen op Zoom) ging even na het middaguur deels weer open. De politie meldde eerder al dat het de verwachting was dat de snelweg rond 12.00 uur weer open zou gaan. 

Terug naar het overzicht.