Nieuws: Ernstig ongeval A58 Arnemuiden (09-03-2010)

ARNEMUIDEN - Op de A58 ter hoogte van Arnemuiden is vanmorgen een ongeval gebeurd. Daarbij waren een bestelbus en een personenauto bij betrokken. Diverse ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse.

Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 07.45 uur. Door nog onbekende oorzaak raakte de personenauto in de slip bij het oprijden van de A58. De auto kwam in tegengestelde richting te staan op de rijstrook waar op dat moment de bestelauto reed (rechterrijstrook). De bestuurder van de bestelauto trapte vol op de rem, maar kon een frontale aanrijding niet meer voorkomen.

Bij de aanrijding raakten drie personen gewond. Eén persoon is per ambulance, onder begeleiding van een trauma-arts, met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De traumahelikopter is ook naar Goes gevlogen om daar de trauma-arts weer op te halen. De andere twee personen zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen.

De rijbaan van de A58 was ter plaatse afgesloten voor het verkeer. Het ongeluk zorgde voor behoorlijke verkeersopstoppingen. Er stond een paar kilometer file en ook in Nieuw en Sint Joosland, waar de Oude Rijksweg diende als omleidingsroute, stond het verkeer lange tijd nagenoeg stil.

Rond 10.00 uur was de weg weer helemaal vrij.
 
---

Tekst: www.hvzeeland.nl 

Terug naar het overzicht.